Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија издвојити од 10 до 12 милиона евра помоћи за општине Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар.

Вучић је након састанка у Козарској Дубици са званичницима Републике Српске и начелницима ове четири општине рекао да ће дио помоћи да буде у кешу, а дио у пројектима.

„Наш је циљ и интерес да људи остану да живе на својим огњиштима и на сваки начин ћемо као Србија помоћи да људи могу да живе боље и да могу да виде будућност на својим огњиштима“, рекао је Вучић.

Он је додао да је захвалан и Републици Српској што увијек без сујете и таштине разговара са Србијом и што довољно мудро и паметно, као добри домаћини, траже.

„Ми смо у бољој ситуацији због могућности да привучемо стране директне инвестиције, то је опет због свеукупне политичке ситуације и свега другог. Тако да је нама нешто лакше“, рекао је Вучић.

Он је честитао руководству Републике Српске, које у таквим политичким условима успијева да обезбиједи нормално функционисање буџета и свега другог.

„Ја сам навикао на много лакше услове, на много једноставнију ситуацију. Тако да је нама лакше и да креирамо вишак у буџету и да остварујемо добре економске резултате“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће Србија и Српска у наредном периоду заједнички да ураде велики меморијални комплекс на подручју Доње Градине како би сваки Србин, гдје год да живи, знао да мора да посјети мјесто јасеновачких жртава.

„Уложићемо озбиљан новац. Србија највише, али и Република Српска. За нас је то веома важно, јер културу сећања онај ко нема, не може да има ни снагу у будућности“, рекао је Вучић.

У Козарској Дубици је одржан састанак званичника Републике Српске и предсједник Србије Александра Вучића са начелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар.

Састанку су присуствовали српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић Тепавчевић, те министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.