Пет мјесеци након одржаних избора, Скупштина Града Источно Сарајево данас је одржала конститутивну сједницу на којој је 31 одборник положио свечану заклетву. Одборници окупљени око СНСД-а, њих 16, који чине скупштинску већину, гласало је за избор предсједника Скупштине Града. За предсједника Скупштине изабран је Бранко Короман са Пала, за потпредсједника Скупштине Града Зоран Трапара из Источне Илиџе, док је на приједлог градоначелника Љубише Ћосића, за замјеника градоначелника изабран Слободан Амовић из Сокоца. Нови в.д. секретара Скупштине Града је дипломирани правник Младен Малетић из Источног Старог Града.

Градоначелник Ћосић, у обраћању новинарима, истакао је важност заједничке сарадње са свим општинама у саставу Града Источно Сарајево. Нагласио је да су сва руководећа тијела и начелници одјељења равномјерно заступљени.

– Трудићу се као и до сада да се Град Источно Сарајево развија равномјерно. Вођени тим ставом предложили смо људе које ће у будућности вршити најодговорније функције у Граду Источно Сарајево. Предсједник Скупштине долази из Пала, потпредсједник из Источне Илиџе, замјеник градоначелника из Сокоца, а секретар Скупштине из Источног Старог Града. Град Источно Сарајево ће наставити да извршава задатке које је претходно руководство радило. На реалном оптимизму и добрим резултатима базирамо планове за будући рад ове Градске управе, на корист свих његових грађана, рекао је Ћосић.

Новоизабрани предсједник Скупштине града Бранко Короман позвао је све одборнике да заједно раде за добробит Града Источно Сарајево.

Успјех можемо очекивати само уважавајући структуру Града и поштујући сваку општину, њихове директно изабране начелнике, као и све одборнике из тих општина. Једино тако можемо направити једну симбиозу. Потребна је интеграција свих људи на истом задатку, да се боримо за разввој и бољи живот грађана Источног Сарајева, истакао је Короман.

Шеф Клуба одборника Српске демократске странке Горан Шеховац образложио је зашто нису гласали за избор вршилаца дужности начелника одјељења.

– Ово је једна неприродна скупштинска већина. Имамо ситуацију да поједини одборници у неким општинама имају већину са нама, а овдје фунционишу заједно са СНСД-ом. Знамо да је поједине одборнике народ изабрао, а они се „продали за ситан новац“, казао је Шеховац.

Он се захвалио претходном руководству на свему што је урађено за грађане Источног Сарајева. Истакао је спремност и обећање да ће подржати сваку просперитетну идеју и потез, који буду од користи за становништво свих општина у саставу Града.

На првој, конститутивној сједници именовани су нови в.д. начелника градских одјељења. За в.д. начелника Одјељења за финансије изабрана је Марина Мичић из Источног Новог Сарајева. За в.д. начелника Одјељења за општу управу изабран је Никола Вујичић из Источне Илиџе. Нови в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове је Ратко Ђуровић из Сокоца. Нови в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности је Љиљана Лиздек из Пала. За в.д. начелника Одјељења за прострно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове одабран је Обрад Ковач.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.