Напали смо прваке, ремизирали а могли смо и до победе.

Два потпуно различита полувремена. Србија отишла са незаслужених 0:2 на полувреме, Жоти припале две рунде против „Блекија“. Друго полувреме и сјајни улазак Радоњића који је уписао две асистенције за голове Митровића и Костића. Роналдо напустио меч пре краја.

Србија је добро отворила меч.

Претили смо преко десног крила где је Лазовић имао одлична пробијања.

Костић и Митровић су имали добре шансе, али шут фудбалера Ајнтрахта је изблокиран док се Митар није најбоље снашао у 16 метара. Португалци су са друге стране покушали преко Роналда, мало неразумевање Дмитровића са одбраном пролази без казне. Ударац играча Јувентуса иде преко гола.

А онда је на сцену ступио Жота. Силва налази омаленог „редса“ у трепавицу, Жота се боље позиционирао од Миленковића и то је 1:0 у 11. минуту за Португалце. Уследио је доста добар период наше репрезентације. Тадић је делио добре лопте својим крилима, Влаховић је имао добар покушај из полу-волеја који је блокиран. И тада долази и други гол Португалаца.

Поново Жота, поново на бољем месту од „Блекија“ и то је 2:0 у 36. минуту. Одлична лопта Седрика. Наставила је Србија са притиском, СМС је имао пар сјајних додавања. Фалила нам је та завршница у првих 45 минута.

У друго полувреме кренули смо уласком Немање Максимовића који је заменио Дарка Лазовића, а изашао је и Душан Влаховић којег је заменио Немања Радоњић.

Управо је Радоњић одлично кренуо у меч. Играч Херте је сјајно користи украдену лопту Тадића, брзоного крило проналази Митровића и то је први гол Србије вечерас. 46. минут 1:2. Митар долази до свог рекордног 39. гола у дресу националног тима.

Нервоза Португалаца у наставку. Бележимо и одличан волеј капитена Тадића, Лопес скида прелеп гол. Убрзо и корнер наших, Тадић проналази Милинковић-Савића, али лопта иде тик поред гола.

Роналдо је имао још један покушај из слободног ударца, овог пута бољи шут, али добар и живи зид наших репрезентативаца.

А онда прелепа контра Србије. Митровић извлачи „мртву“ лопту која стиже до Тадића, лопта иде до Радоњића који упошљава Костића и то је 2:2 у 60. минуту игре. Феноменалан тимски гол.

Радоњић полако преузима игру у своје руке, покушао је за преокрет, али шут иде право у Лопеза. Видели смо у одбрани пар одличних стартова Страхиње Павловића.

У 71. минуту излази стрелац другог гола Србије, Костић уступа место Ристићу. На другој страни улазе Нуно Мендеш и Ренато Санчез, излазе Кансело и Оливиера.

Покушао је Роналдо после изгубљене лопте СМС-а, шут фудбалера Јувентуса непрецизан. Имао јеПортугалац и још једну шансу, велики промашај.

У 82. минуту капитен Тадић завршава меч, на терену сада имамо Филипа Ђуричића. Пет минута касније Лука Јовић улази у игру, терен напушта Александар Митровић.

Никола Миленковић завршава меч пре времена, неопрезан старт над Данилом и то је директан црвени картон. Можда и преоштро искључење у надокнади. Паника на крају, Дмитровић излази са линије – Стефан Митровић у два наврата са линије избацује гол.

Лопта је прешла линију – Роналдо из ината напушта терен!

Резултат остаје 2:2 тако да имамо четири бода из прва два кола. Хајмо сад у Баку по још једну победу!