Након тријумфалног дебија новог селектора Драгана Стојковића против Републике Ирске (3:2), навијачи с нестрпљењем очекују нови меч Србије и мегдан са европским шампионом Португалом.

Легендарни Пикси је изненадио саставом и добро промешао карте на старту квалификација за Мундијал у Катару 2022. године, а дуел са Португалом такође ћете моћи ексклузивно да гледате на ТВ Нова С, вечерас од 20.45.

Нови селектор је вероватно мало сакрио највеће адуте Србије пред најтежи испит у овим квалификацијама, јер на стадион “Рајко Митић” долазе Кристијано Роналдо и звезде Премијер лиге.

Победа против Ираца улива наду да је и против европских првака време за нови велики корак, и да је Стојковић и за њих спремио рецепт.

Репрезентација Србије чак 11 година није тријумфално започела неке квалификације, што је прекинуто против Ирске у великом стилу. Нема сумње да су Пиксијеви “орлови” спремни да се надигравају и са Португалцима које Србија од осамостаљења није успела да сруши.

У шест мечева су уписана три ремија и три пораза, па ће ово бити права прилика да Роналдо и дружина погнуте главе напусте “Маракану”. Историја дуела ових репрезентација указује нам да ћемо сигурно видети поготке, јер су приликом сваког окршаја постизале најмање по гол.

Пикси је објаснио како “нема страх од Португала” и да има пуно поверење у Душана Влаховића и Александра Митровића који су били стрелци против Ирске. Кључеви игре опет ће бити у ногама Душана Тадића, који је мозак ове генерације, што је са три асистенције потврдио и у уводној борби за Катар. Србија би овог пута могла да игра за нијансу дефанзивније, а шансу ће вероватно тражити кроз брзе контранападе.