Због 300 марака дуга, једанаесточлана породица Ђуричић, из села Велика Сочаница код Дервенте, однедавно живи у мраку. Кажу да за дуг немају новца, јер су им једина сигурна примања дјечији и матерински додатак за најмлађе дјете.

Ђуричићи су примјер слоге, љубави и борбе за голи живот. Мајка Гордана принуђена је да се сналази како да скроман дјечији и матерински додатак, и дневнице које муж Владимир повремено заради, распореди за деветоро дјеце.

Док чекају да у њихов скромни дом стигне и десети члан породице, додатну муку ствара им искључена струја, због свега 300 марака, неплаћеног дуга.

„Имам велике обавезе, ја и муж се сналазимо. Живимо од материнског и дјечијег додатка, а некад и муж оде да ради. Струју смо плаћали редовно, 4.фебруара била је последња уплата, да би прије неколико дана стигао рачун са дугом од 310 марку, што је велики износ за нас“, прича Гордана Ђуричић.

Живот без струје, за једанаесточлану породицу Ђуричић значи живот у мраку, без гријања, без бојлера, и учење под свијећом, јер у овом дому школује се четворо дјеце. А једино што им не недостаје су дјечија радост и смијех, са скромним жељама…

„Волим своју браћу и сестре, имам увјек друштво за игру“, каже тринаестогодишњи Кристијан Ђуричић, најстарије дјете у породици Ђуричић.

Живот им никада није био лак, али не предају се. Осим струје, Ђуричићима је потребан шпорет и огрев, и бољи кров над главом.

Контакт телефонза помоћ: ВЛАДИМИР ЂУРИЧИЋ: 066 674 424