Успешан деби Драгана Стојковића на клупи репрезентације Србије!

“Орлови” су савладали Републику Ирску резултатом 3:2 (1:1) и освојили прве бодове у квалификацијама за Мундијал.

Није виђено много узбуђења у уводним тренуцима овог сусрета, што и одликује Ирце. То ,,надмудривање“ им је више погодовало и у 18. минуту су након комбинације Стивенса и Робинсона који се из средине спустио на бок, те центрирао – дошли до предности. Јачи и виши у дуелу од Филипа Младеновића био је Браун.

Први пут када је Србија пробала кроз средину, уз пас, да дође прилике слутило је да би ту могли да пронађу рупу током овог меча. Влаховић тада није успео да дође до лопте, али јесте у 40. минуту и одмах је то претворио у погодак. Мирна, сјајна егзекуција који је тренутно у феноменалној форми. Претходно је акција текла преко Филипа Младеновића и Тадића, који је главом проиграо нападача Фиорентине.

После свега неколико минута у наставку, Србија је успела да притисне ривала. Било је покушаја и са бока, али су Ирци одолевали. Они сами су покушавали, а како другачије него главом. Кларк је пробао после корнера, али није био прецизан.

Мало је недостајало да после нешто више од једног часа игре Србија преокрене. Одважио се Миленковић на ударац када је пришао у фазу напада, али мало је недостајало да Влаховић докачи ту лопту и спроведе је у мрежу. Тако је она завршила тик поред десне стативе Траверсовог гола.

Уласком Александра Митровића уместо Ђуричића, Пикси је одлучио да игра са двојицом нападача. Убрзо, то је уродило плодом. Тадић је повукао контру и одложио је на страну Митровићу, а овај са 20 метара на мајсторски начин лобовао Траверса и преокренуо у 68. минуту.

Да му то што не игра превише у Фуламу не смета много, Митровић је још једном показао осам минута касније. Душан Тадић је повукао још једну лопту, био и у позицији да шутира са двадесетак метара, али је одлучио да погоди Митровића у главу, што је за њега посластица. Сјајан скок међу дефанзивцима Ирске и гол за 3:1.

Драме је ипак било у финишу. Ирци су искористили грешку Миленковића и Дмитровића, па је Колинс у небрањену мрежу убацио лопту у 86. минуту. Изостала је комуникација између штопера и голмана нашег тима.

Наредни меч Србија већ у суботу игра против Португала, такође на Маракани од 20.45.