Родитељи малог Николе Стакића (4) упутили су из Турске, гдје су отпутовали због трансплантације матичних ћелија, очајнички апел за помоћ њиховом болесном сину.

Уколико до уторка не уплате 24.850 евра, Никола неће моћи да се оперише што је хитно потребно јер трпи јаке болове због спазма мишића у ногама.

Никола је непокретан од рођења, храни се и дише на цевчице, болује од Дауновог синдрома и у септембру прошле године у Турској је имао пра два третмана матичним ћелијама. Нису имали довољно новца да плате све предвиђене третмане и вратили су се кући.

Захваљујући прилозима хуманих људи обезбиједили су новац за још два третмана и прошле седмице поново отпутовали на клинику у Турској. На прегледима су потврђене прогнозе љекара о напретку послије прва два третмана, али су предложили и хитну операцију мишића ногу.

– Имао је један третман матичним ћелијама, а други је прекосутра, у петак. Никола је сада друго дијете, први пут од рођења може да подигне и спусти главу, самостално дише, почео је да помјера руке, свјеснији је, прати шта се око њега дешава. Љекари су задовољни напретком, али предлажу хитну операцију мишића ногу због јаких болова и бољих резулата трансплантације матичних ћелија – каже отац Дарко.

Мајка Данијела објашњава да су Николине ногице од колена хладне као лед, уврћу се и кукове „гурају“ у карличне кости. Операција је, по мишљењу лекара хитна не само због јаких болова већ и да би се растеретили кукови, смањио мишићни спазам у коленима и тетивама и побољшала циркулација како би се матичне ћелије боље разграђивале у доњим екстремитетима.

– Колико охрабрује напредак после третмана матичним ћелијама, тешко је гледати које болове трпи због спазма мишића. Ми можемо да сањамо новац који смо досад дали за Николино лечење и за напредак у лечењу захвални смо хуманим људима који су помагали уплатама или слањем СМС поруке на фондацију Буди хуман. Молим их да на нам и овог пута помогну – рекла је Данијела.

Помозимо Николи!

Слањем СМС поруке 548 на 3030.

Уплатом на динарски рачун: 160-516426-82

Уплатом на девизни рачун: 00-540-0004208.3
ИБАН: РС35160005400004208345
СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: ПаyПал