Припремајући се за модну ревију на којој ће манекенке носити и средњовjековни српски накит, новинар Новак Ивановић одлази у манастир Бањску и обилази рушевине рударског града Ново Брдо. Тамо назире дио страшне тајне и старе легенде о прстену византијске принцезе a потом српске краљице Теодоре, мајке цара Душана Силног: умријеће брзо свако ко га стави на руку!

Још 1915. године, разбивши у косовском манастиру Бањској саркофаг краљице Теодоре, прстен је узео, тачније украо, регент Александар Карађорђевић и однио га у Београд. Сто година касније прстен се појавио на руци лијепе манекенке на ревији уприличеној у част модног магната из Милана. Позајмљен за ту прилику из Народног музеја у Београду, прстен је истовремено опсесија тајног друштва из Италије заклетог у намјери да обнови Источно римско царство, па агент тајног друштва, такође, долази на ревију којој присуствује београдски џет-сет, амбасадори, полицајци, обавјештајци, политичари, тајкуни, мафијаши, новинари…

За непун сат, у току модне ревије у угледном београдском хотелу, догодиће се три убиства, а сви убијени, како ће се показати, били су у непосредном додиру с кобним прстеном.

Хоће ли новинар Новак Ивановић коначно разоткрити његову тајну?