Епидемиолоска ситуација на подручју општине Соколац је и даље у погоршању. Свакодневно имамо пораст броја новозаражених. У односу на број тестираних буде позитивних 50 до 90% налаза. Тренутно у ковид амбуланти Дом здравља ,,др Љубомир Ћеранић“ Соколац око 43 пацијената прима терапију док је тренутно 65 регистрованих активних пацијената који су под надзором.

Све више је пацијената са тежом клиничком сликом, захтијевају хоспитално лијечење, болнице у региону су пребукиране тако да се прибојавамо уколико изостане солидарност, одговорност и уколико се не буду поштовале епидемиолошке мјере да ће број новозаражених премашити расположиве капацитете како на примарном тако и секундарном нивоу здравствене заштите.

Самим тим ће се морати размотрити и пооштравање досадашњих донијетих мјера.

Због погоршане епидемиолошке ситуације како у РС тако и на подручју наше општине апелујемо на становништво да се придржава свих досадашњих препоручених хигијенско-епидемиолошких мјера како небисмо дошли у ситуацију да затварамо школе и вртић што је случај у сусједним општинама.

Биљежи се повећан прилив пацијената у дом здравља, значајан број здравствених радника је у изолацији, рад је отежан те стога молимо становништво које има знакове АРИ и температуре да се телефонски најављује на преглед у ТПМ како би се обезбједио безбједан улазак у просторије дома здравља у складу са прописаним процедурама.

Прије два дана у дом здрваља стигло је обавјештење да се пацијенти старији од 65 година заинтересовани за вакцину Спутник V могу пријавити у ТПМ тј. породичним докторима, како би се могла планирати дистрибуција вакцина и имунизација у складу са Планом имунизације. Већ до сада се пријавио одређен број лица заинтересованих за имунизацију.

ИЗВЈЕШТАЈ ЗА 11.03.2021.ГОДИНЕ

Укупан број особа код којих траје надзор: 121
Укупан број особа код којих је завршен надзор: 1422
Укупан број позитивних : 604/156
Опорављено: 523/94
Лијечи се: 65
Преминулих: 16
Захтјева за тестирање : 10
Тестирано укупно : 1371/301 особе

КОМАНДАНТ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
мр Милован Бјелица