Савјет министара БиХ је, на приједлог Министарства комуникација и транспорта БиХ, утврдило Приједлог споразума с Владом Републике Турске о сарадњи у инфраструктурним и грађевинским пројектима, с основама за закључивање наведеног споразума.

Циљ споразума је конкретизација даљих активности у сарадњи двију земаља на реализацији инфраструктурних пројеката у БиХ, посебно изградње аутопута/брзе саобраћајнице Сарајево – Београд – Сарајево.

Сарадња укључује пружање повољних услова за финансирање и провођење пројекта, извођење радова и пружање техничке помоћи стручњака специјализованих за обуку особља.

Посебан фокус се ставља на изналажење могућности финансирања, путем турских банака или међународних кредитних институција, приоритетног пројекта изградње и реконструкције дионице аутопута Сарајево – Жепче – Тузла – Бијељина – Кузмин и дионице брзе саобраћајнице Сарајево – Пале – Рогатица – Вишеград – Вардиште, с конекцијом за Горажде на дионици Пале – Прача – Хреновица. Министарство комуникација и транспорта БиХ ће Приједлог споразума доставити Предсједништву БиХ у даљу процедуру, уз приједлог да се за потписника Споразума одреди министар комуникација и транспорта БиХ.