Кетлин Кавалек, амбасадорица и шефица Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини упутила је поздравно писмо и честитку на поновном избору начелнику општине Соколац Миловану Бјелици.

Писмо преносимо у цијелости и без измјена:

,,Поштовани господине Бјелица,

У име Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини (даље у тексту: Мисија), честитам Вам на поновном именовању за начелника општине Соколац. Желим Вам сваки успјех у новом мандату, док преузимате одговорност за рад у име интереса своје заједнице и свих њених грађана, без обзира на етничку припадност, вјероисповјест, увјерење, спол или доб, уз придржавање принципа доброг управљања, одговорности, транспарентности и владавине закона.

Мисија ради у партнерству са градским и општинским властима широм земље више од двије деценије, улажући напоре у развој инклузивне локалне демократије и одговорног управљања, промовишући темељна права и слободе, подржавајући владавину закона, побољшавајући образовање за све и градећи повјерење међу конститутивним. народима. Како локалне институције представљају најприступачнији ниво власти за грађане БиХ, греадске и општинске власти видимо као прве контактне тачке и поуздане партнере. До сада смо подржали бројне иницијативе и активности, укључујући посебно прилагођену изградњу капацитета у разним тематским и техничким областима, потицање унутар- и међуинституционалне сарадње и размјене најбољих пракси, те провођењем анализа и пружањем препорука о горућим питањима кроз наше јавно извјештавање. Поред тога, подржали смо развој и усвајање законодавних аката на локалном нивоу, укључујући њихово усклађивање са законодавством на вишим нивоима власти.

Било би нам драго да пружимо исту подршку Вашој администрацији. Упутила сам молбу госпођи Самри Рамић, једној од координаторица Канцеларије у Сарајеву, да Вас контактира како би разговарали о продубљивању наше сарадње у подручјима која спадају у нашу надлежност.

Још једном Вам желим сваки успјех у Вашем даљем раду. Радујем се сарадњи са Вама – у интересу свих грађана“  – закључује се у поздравном писму амбасадорице Кавалек.