Фото: Стефан Томашевић

Велику прашину у јавности подигло је хапшење Веља Беливука, познатијег као Веља Невоља, једног од вођа навијача Партизана, али и како се сумња, вође озлоглашеног криминалног црногорског Кавачког клана.

Заједно са Беливуком ухапшено је још неколико чланова ове криминалне групе која је у тренутку хапшења била на стадиону Партизана, тачније у некадашњем ресторану ФК Партизан.

Полиција је током хапшења на стадиону у Хумској пронашла и бункер са оружјем које је, према неким сазнањима, користила ова криминална група.

Ипак, оно што је несвакидањшње у цијелој причи јесте управо то што су тај бункер пред почетак актуелне сезоне посјетили фубдалери Партизана. Црно-бијели су, као по традицији, пред старт сезоне дијелили сезонске карте највјернијим навијачима, не слутећи шта ће се само пар мјесеци касније на истом том мјесту открити.

Фудбалери Партизана, заједно са стручним штабом и Савом Милошевићем на челу, били су дио организованог традиционалног дружења навијача и фудбалера пред старт нове такмичарске сезоне, а које је овог пута због цијеле епидемиолошке ситуације било организовано у просторијама ресторана ФК Партизана.

Дружење се у једном тренутку преселило из ресторана у навијачки бункер гдје су фудбалери имали право да одаберу један реквизит са обиљежјем јужне трибине и свих Гробара, што се може видјети и у приложеном видеу који је стајао на официјаној страници ФК Партизана, а сада се налази на јутјуб каналу „јужна трибина.“

Дружење навијача и спортиста пред старт сваке сезоне традиција је свих већих клубова, како у Србији и региону, тако и шире. Само, ко би могао да слути да ће послије оваквог једног скупа, пар мјесеци касније, на истом мјесту бити јаке полицијске снаге и изводити једну од највећих полицијских акција у посљедњих двадесет година.