Манифестација „Поход на Пјеновац“ биће одржана сутра, а учешће је најавило 50 планинара.

Стаза је дуга 16,5 километара. Планинари полазе од пећине преко Дебелог брда и Игришта до села која гравитирају према Пјеновцу – Поткозловаче и Мркова.

С обзиром на то да ће бити формиране групе, полазак планинара је у периоду од 8.00 до 9.00 часова.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва „Ацер“ из Власенице Драган Илић рекао је да су одлучили да не прекидају традицију дугу пола вијека, али ће ове године због епидемиолошке ситуације манифестација бити обиљежена доста скромније.

Илић је навео да ће бити одржана само симболична шетња по познатој стази, док ће изостати пропратне манифестације, попут „Планинарске вечери“.

Он је указао на велико интересовање планинара за организовање „Похода на Пјеновац“ у сопственој режији, те додао да је планина слободна и да не могу никоме забранити да дођу.

„Пружићемо им логистичку подршку на стази, при том водећи рачуна да се не праве групе веће од 50 учесника“, навео је Илић.

У традиционалном „Походу на Пјеновац“ преко најљепших предјела Јавор планине код Власенице, прошле године је учествовало више од 800 планинара из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

Ову планинарску манифестацију, која се одржава од 1972. године, сваке прве недјеље у фебруару организује Планинарско-еколошко друштво „Ацер“ из Власенице.