Уважени суграђани,

Избори су прошли и ви сте показали да имате повјерење прије свега у мене лично, а потом и у Српску демократску странку. Дали сте ми мандат да по трећи пут водим наш Соколац.

Препознали сте учињено и остварено, али сте у исто вријеме препознали и оно започетео и планирано, што је сложићемо се, изузетно важно.

Као одговоран човјек и начелник у служби грађана, желим да вам овим путем одговорим на питања која су у име дијела грађана наше општине поставили моји политички противници на својим интернет страницама.

Сматрам да сви становници наше општине имају право и прилику да бирају и да буду бирани како на локалним тако и на општим изборима. То су демократске тековине које су на нашим просторима заживјеле захваљујући политичкој борби Српске демократске странке.

Управо због тога желим да грађанимa који су то читали и били доведени у неке заблуде, покажем да цијеним и поштујем сваког становника наше општине, те да сматрам да сам дужан свима посветити своје вријеме и указати на оно што сматрам да је важно.

Важно је да се сви субјекти и поједници који се баве политиком на подручју наше општине његују љубав према завичају, да мисле на добро свих грађана али и на добро генерација које ће доћи.

2.Ако је, како каже, „рад локалне самоуправе транспарентан“, нека одлазећи начелник Општине, господин Милован Бјелица, одговори грађанима на данашње питање

Колики је износ средства и гдjе је завршила донација амбасаде Краљевине Шведске, намјењена за реконструкцију кино сале, те зашто функција овог руинираног објекта културе није обновљена већ скоро деценију?

Често смо ми у Сокоцу имали више разумјевања од страних земаља и организација него од наше земље.

Међутим никакве донације, ни шведске ни неке друге земље није било. Ваљда би наша култура требала да буде ствар наше, а не шведске или неке друге владе.

У девастираној општини ми нисмо имали средстава да би ријешили проблем пожаром уништене кино сале. Трошкови обнове руинираног објекта били би превелики, те је због тога одлучено да се на локацији на којој се налази центар за културу Перо Косорић, изгради љетња позорница, тако што би овај објекат односно зидови били заштићени и конзервирани те би се изградила позорница и трибине са столицама, уређени мокри чворови и одводи за падавине. Тиме стварамо прстор за приредбе и концерте на отвореном. За овај пројекат тражимо партнера и модел финансирања.

Да би своје културне капацитете развијали и користили на најбољи могући начин Градска кућа Соколац је најоптималније и најквалитетније рјешење, те немјерљиво боље од било какве импровизације и крпљења. У Градској кући предвиђен је простор и за биоскоп и за позоришну салу, галерију, Музеј Гласинца и Романије, Спомен собу и бибилотеку.

На нама је да тај пројекат убрзамо, да то препознају и наша али и Влада Републике Србије и да нам помогну да реализујемо ову велику идеју.