Уважени суграђани,

Избори су прошли и ви сте показали да имате повјерење прије свега у мене лично, а потом и у Српску демократску странку. Дали сте ми мандат да по трећи пут водим наш Соколац.

Препознали сте учињено и остварено, али сте у исто вријеме препознали и оно започето и планирано, што је сложићемо се изузетно важно.

Као одговоран човјек и начелник у служби грађана, желим да вам овим путем одговорим на питања која су у име дијела грађана наше општине поставили моји политички противници на својим интернет страницама.

Сматрам да сви становници наше општине имају право и прилику да бирају и да буду бирани како на локалним тако и на општим изборима. То су демократске тековине које су на нашим просторима заживјеле захваљујући политичкој борби Српске демократске странке.

Управо због тога желим да грађанимa који су то читали и били доведени у неке заблуде, покажем да цијеним и поштујем сваког становника наше општине, те да сматрам да сам дужан свима посветити своје вријеме и указати на оно што сматрам да је важно.

1.Поштовани суграђани, од данас, па до 14. новембра, сваки дан ћемо одлазећем начелнику општине Соколац, господину Миловану Бјелици, постављати по једно питање

Наредних 28 дана имаћете прилику да се, уз изнесене аргументе, подсјетите на многе политичке манипулације, малверзације и неиспуњена обећања, која су обиљежила протеклих 8 година његовог управљања нашом Општином

Данашње питање гласи:

Кад већ, мјесец дана пред изборе, поносно најављујете улагања у туристичке потенцијале општине, одговорите грађанима зашто сте срушили хотел „Романија“, један од симбола Сокоца, шта би са Етно селом на Равној Романији и гдjе нестаде 500 хиљада КМ обезбјеђених за почетак градње?

Па да кренемо редом:

Увјерен сам да грађани Сокоца али и шире регије и више него добро знају ко је срушио хотел. Одговоре на та питања власник новоизграђеног хотела треба да потражи код свог коалиционог партнера и финансијера.

Руководство општине Соколац и ја лично смо учинили велики напор да то земљиште не оде у руке тог и таквог капитала гдје би никао неки ноћни клуб или шта већ. Умјето тога на том простору градиће се Градска кућа Соколац. То земљиште је купљено и обезбјеђена су средства за израду пројектне документације.

Што се тиче Соколовог града на Равној Романији иста адреса је и овај пут. Није Соколац велики да грађани не знају ко је стопирао градњу и ко је затрпао приступни пут простору предвиђеном за градњу.

Међутим је грађане увјеравам да ће и то бити ријешено.

Равна Романија сваким даном постаје све привлачнија и домаћим али и страним туристима, захваљујући прије свега планинарима, који неуморно раде и граде уз подршку локалне заједнице. Сада уз манастир, планинарски дом, од скоро и ферату за пењаче Романија започиње своју туристичку причу. Сљедећи корак је изградња Романијске куће на зеленом путу Виа Динарика.