Фото: Д.Реновица

Четврта сезона бесплатног скијања за дјецу из шест општина у саставу Града Источно Сарајево је почела 8. јануара. Јутрос је из Сокоца на Јахорину отпутовала дванаеста група са 89 дјеце, а до сада је подијељено укупно 778 ски – пасова.

Бесплатан превоз је организован сваког дана у 8 часова са полигона код Градске тржнице, док је повратак са Јахорине предвиђен у 15 часова.

Фото: Б.Радоњић

Друго полугодиште школске 2020/2021. године, почиње у четвртак, 21. јануара, па ће се бесплатан превоз организовати само у дане викенда, док сви они који су у могућности, могу ићи на Јахорину сваки дан сопственим превозом.

За одвијање програма бесплатног скијања из Сокоца је акредитовано 46 координатора, чији је задатак да брину о дјеци на Јахорини током ове зимске сезоне. Један од координатора је и професор Средњошколаског Центра „Василије Острошки“ Славко Цвијетић.

– По доласку на Јахорину, дијеле се ски – пасови и одлази се на скијалишта. Већина дјеце је већ научила да скија и сада уживају у овим зимским дешавањима. Дјеца све вријеме проводе на отвореном, а око 12 часова се прави пауза, када се окупљамо, попијемо чај, поразговарамо, а потом се враћамо на скијалишта. Између дјеце и нас је одлична сарадња, одговорни су, није било никаквих примједби, надам се да ће тако и остати – истакао је Цвијетић.

Фото: Т.Јакшић

Цвијетић додаје да је скијање веома корисно за физички и психички развој дјетета, али и саму социјализацију. То је један један изазован спорт који пружа много радости дјеци, а уједно доприноси изградњи личности и самопоуздања.

– Захвалио бих се у име дјеце и нас који идемо са њима Олимпијском центру „Јахорина“, Граду Источно Сарајево и општини Соколац на прилици да уживамо на олимпијској љепотици Јахорини. Скијање је скуп спорт, а могућност која нам је пружена је немјерљива – казао је он.

Фото: С.Пандуревић

Координатори подсјећају да се пријаве за програм бесплатног скијања врше електронским путем преко службеног сајта општине Соколац, а информације се могу добити и на број телефона 066/937-508.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.