Драги наши читаоци,

И посљедња два мјесеца ове 2020. године пролазе у магновењу. Како год покушам да сведем рачун за годину на измаку, помрсе се мисли у којима су: јануар, фебруар, корона… Окићен град најављује надолазеће празнике, а мени се и даље чини да наше животе живе неки други људи.

У претпразничним данима роје се мисли о радости окупљања породица. Година иза нас показала је колико жеље и могућности могу бити у нескладу. Не знам какве ће мјере бити на снази па је боље сачекати и срећу подарити тренутку у којем смо са својим најдражима макар и у мислима. Вјерујем да ће наредне године радост Христовог Васкрсења попунити празнину осталу од овогодишњег.

И ове, толико другачије године, било је лијепих тренутака који ће заувијек остати уткани у наше животе. Многе породице увећане су приновама, обиљежени су рођендани, крсне славе, крштења… Недостатак загрљаја и физичке блискости попуњавали смо разговорима и благодетима интернета, а срцу блиски остали су на својим мјестима.

Како свакодневно свједочимо њиховим промјенама, да не би биле непотпуне информације о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Сокоцу, изостаће у овом издању новина, које закључујемо прије краја мјесеца.

Трагајући за лакоћом живљења и у овим тешким временима недавно прочитах лијепу причу непознатог аутора о предавању које је професор одржао студентима.

„Сваког дана суочавамо се са изазовима и препрекама које нас изграђују и дефинишу. Стрес је посебно опасан, јер може да нас паралише и спријечи да урадимо ствари које желимо или морамо да завршимо.“

Сипао је воду из бокала у чашу и питао студенте: „Колико је тешка ова чаша воде?“

„Два децилитра, три децилитра, пет децилитара“, одговарали су студенти.

Професор им је појаснио:

„Апсолутна тежина ове чаше није битна. Она зависи од тога колико дуго је држим. Ако је држим један минут, није тешка. Ако је држим један сат, постаје тежа и почеће да ме боли рука. Ако је држим цијели дан, постаће јако тешка, моја рука ће утрнути и бићу паралисан. Дакле, тежина чаше није се промијенила, али што је дуже држим, она постаје тежа. Стресови и бриге у животу су попут чаше воде. Ако мислите о њима неко вријеме подношљиво је. Ако мислите о томе мало дуже, почиње да боли. Ако мислите о њима цијели дан, бићете паралисани и неспособни да урадите било шта друго. Сваке вечери, да бисте могли да се одморите и припремите за нове изазове, ако већ нисте током дана, морате спустити чашу!“

Желим вам да предстојеће празнике дочекате и прославите здрави и срећни, налазећи радост и у малим стварима: разговорима, честиткама, посланим и примљеним најљепшим жељама. Чекајући да се остваре, имајте на уму да ваља наздравити, али и чашу на вријеме спустити.

И не заборавите да заборавите сваку према вама одапету отровну стријелу. Склони смо праштати себи, али уз мало труда можемо и другима, знајући да су узнемирени, неснађени, уплашени за своје здравље и својих најдражих, растрзани. Сви смо ми само људи, а човјеку се лако отме понека тешка ријеч, уради нешто непромишљено, повриједи у трену, покаје се или ће… Оставимо све ружно у овој 2020. години.

Као што пословица каже: Ти почни да предеш вуну и Бог ће ти послати преслицу.

Нека вам од најфинијег тананог предива живописних боја буде саткана Нова 2021. година.

Мир Божији, Христос се роди!

Из штампе је изашло двобројно 259. издање Соколачких новина, у којима доносимо мноштво информација које у обиљежиле мјесеце новембар и децембар 2020. године.

ИЗДВАЈАМО:

Актуелности:

– ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2020. ГОДИНЕ ПРОТЕКЛИ МИРНО – НАЧЕЛНИК БЈЕЛИЦА: ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТ ЈЕ РЕАЛАН И ОЧЕКИВАН

– 31. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СОКОЛАЦ – ПРЕД НАМА НЕИЗВЈЕСНА ФИСКАЛНА ГОДИНА

-Сједница Скупштине Града Источно Сарајево – УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ЗА 2021. ГОДИНУ

– Зграде локалне управе и вртића у новом руху – НАСТАВАК РАДОВА НА ПРОЉЕЋЕ

– ЈЕСЕЊИ РАДОВИ НА ПУТНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ – При крају уређење Улице 9. јануар

Разговор с поводом:

– У рубрици РАЗГОВОР С ПОВОДОМ са Аницом Поповић, психологом у ЈУ Центар за социјални рад Соколац, доносимо причу о кампањи “ИСКЉУЧИМО НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА И ДЈЕВОЈЧИЦАМА ЗАЈЕДНО”

-Друштво:

– ОБИЉЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ – СЛОБОДА ПРОЦВЈЕТАЛА КАО НАТАЛИЈИНА РАМОНДА

-Борачка организација обилјежила крсну славу – Митровдан

-Прочитајте још:

ЧЕТИРИ И ПО ДЕЦЕНИЈЕ ИНФОРМИСАЊА У СОКОЦУ, као и причу МОСТ ПРИЈАТЕЉСТВА СА РАДИЈОМ КРУГ – „ЉУБАВ ПРЕКО ЖИЦЕ“ ОД РОМАНИЈЕ ДО ШВАЈЦАРСКЕ

Лица Романије:

Загорка и Слободан Ерић, сложно газе седму деценију заједничког живота – БОГАТСТВО ВЕЛИКЕ ПОРОДИЦЕ

-Ту су и рубрике: Здравље и ми, Спорт, Кулинарске мајсторије, Разонодa…

-На страницама Соколачких новина доносимо најљепше новогодишње и божићне честитке.

Соколачке новине 259. број можете купити по цијени од 2 КМ у свим продајним објектима штампе у граду.

 

Рођена 13.јула 1970. године у Београду. По занимању дипл.економиста. Након првог запослења у „Радио Романији“ 1997. год. на мјесту спикер-водитељ програма, искуство стицала на разним пословима у више медијских кућа. Преко „Радија Источно Сарајево“, ТВ БН, ТВ Пинк БХ, Радија „Соколац“ и „Инфо центра“, на позицијама од меркетинг менаџера до директора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име