Постављена јавна расвјета у соколачком насељу Видрићи

0

У соколачком насељу Видрићи јуче је постављено осамнаест стубова расвјете, а на велико задовољство становника овога дјела наше општине, у току наредних дана расвјета ће бити пуштена у рад. Највеће заслуге што ће Видрићи од сутра бити освјетљени имају Милан Станојевић, привредник и власник предузећа „Путеви“ Зворник и начелник општине Соколац Милован Бјелица, који су заједничким снагама обезбиједли средства за овај инфраструктурни пројекат.

Овим пројектом поред насељеног дјела, освјетљен је прилазни пут до новоизграђене цркве посвећене Чудотворној Икони Пресвете Богородице Тројеручице, као и до викенд насеља које је још у изградњи.

Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице, постављање расвјете у Видрићима је доказ добре сарадње локалне управе и представника привреде који су спремни да дају свој допринос за бољи живот становника општине Соколац. Бјелица је додао да је у овој години расвјета поставњена и у дијелу других насеља на подручју општине. Освјетљени су дјелови насеља Подроманија и Пуховац, затим улица Српских ратника, дјелови улица Арсена Петрушића – насеље Брдо, улица Миланка Витомира и улица Милана Шарца до зграде електродистрибуције. Како је навео у наредној години према плану општина Соколац наставља пројекат постављања јавне расвјете.

Инвеститор Милан Станојевић, људима у Сокоцу познат је по великом доприносу у изградњи цркве у Видрићима, а на његову иницијативу у истом насељу подигнут је Часни крст висок 12 метара.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.