Само неколико дана прије Нове године, Драшко Станивуковић одлучио је да су ипак мјере Републичког штаба за ванредне ситуације и за Бањалуку довољне.

Пооштравања мјера за највећи град у Српској неће бити иако је исте мјере константно критиковао.

Да ли је градоначелник Бањалуке имао план да засједне за сто са градским штабом за ванредне ситуације или је то урадио након питања новинара АТВ-а када ће Бањалучани сазнати какве ће мјере бити на снази током празника.

У Републици Српској 21. децембра продужене су мјере Републичког кризног штаба према којима су забрањена сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица.

Музика уживо није дозвољена у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, али ни сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица (свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе).

Закључком штаба се обавезују грађани да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску (прекривена уста, нос и брада) и придржавају се заштитне мјере физичког растојања од два метра.

Од те обавезе ношења заштитне маске изузета су дјеца млађа од седам година живота, лица са инвалидитетом и дјеца са сметњама у развоју, и лица које обављају физичку спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката.