Ученици Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац придружили су се хуманитарној акцији „За Оливеров живот без болести“ и са прикупљених више од 700 КМ још једном потврдили своју племенитост. Осим ученика из централне школе у Сокоцу, акцији су се одазвали и средњошколци из подручне школе у Хан Пијеску. Средства су прикупљали: Милица Боровчанин, Анђела Амовић, Ива Шука, Нађа Јововић, Марија Бојат, Сузана Станић и Павле Боровчанин, а иницијатор акције је професорица Бојана Беатовић.

– Иако смо свјесни да ова цифра представља кап у мору у односу на ону која је неопходна за Оливерово лијечење, сигурни смо да наш мали добринос значи њему и његовој породици. Оливер је 17. децембра закорачио у другу годину живота, а ми му на овај начин поклањамо вјетар у леђа и желимо да из борбе изађе као побједник. Задовољни смо постигнутим и надамо се да ћемо бити у прилици да и убудуће помажемо – рекла нам је ученица Милица Боровчанин.

Подсјећамо, Оливер Пал Гајоди болује соиналне мишићне атрофије, а једина нада за његово оздрављење је у генетској терапији Золгенсма, која кошта око 2.000.000 евра. Позивом на хуманитарни М’тел број 1414 дарујете 1 КМ за Оливерово лијечење.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.