Џеј Рамадановски преминуо је у 56. години када му је срце стало.

Певача су покушали да реанимирају, али је ипак преминуо. У последњем интервјуу за медије Џеј је признао да боји да ће добити корону и да је у строгом карантину.

„Не смем нигде да излазим да не бих дошао у ризик да се заразим. Већ сам имао здравствених проблема са срцем и вирус за мене може да буде кобан. Не виђам се са чак ни са најбољим пријатељима и морам да признам да ми много недостаје кафана. Боем сам у души и једва чекам поново да одем у неку биртију кад све ово прође, иако не бих смео да пијем“, рекао је неданво Џеј на почетку разговора.

Џеј је пре три године оперисао срчане залиске у Бечу и тада су му доктори рекли да мора строго да води рачуна о исхрани и здравом животу. Међутим, све што су они саветовали певачу је на једно уво ушло, а на друго изашло:

„И данас сам на вези са лекарима из Аустрије. Контролишу ме и подсећају да водим рачуна о себи, избегавам велика окупљања и да пазим шта једем. Али нема ништа од моје дијете и здравог живота. Нагојио сам се откако се слабо крећем. Доктори ми причају да морам да пазим шта једем, а ја наручујем брзу храну. Волим и да попијем, мада и то сад ретко радим јер се не виђам ни са ким.“

Певач је говорио да не може да се одрекне дувана:

„Цигаре нисам оставио, то годинама безуспешно покушавам. Борим се са тим пороком, трудим се да баталим, али не иде. Шта ћу кад ми пријају.“