Фото: АП

Аргентинска фудбалска легенда Дијего Марадона сахрањен је недалеко од мјеста на којем почивају његови родитељи у Буенос Ајресу.

Ковчег с његовим тијелом пренесен је из зграде сједишта Владе на гробље „Дардин де Бела виста“, а церемонији су присуствовали само родбина и блиски пријатељи.

Бројни навијачи стајали су поред пута током проласка поворке с ковчегом одајући посљедњу пошту фудбалском великану, пренијела је агенција ДПА.

Хиљаде људи претходно су се опростиле од Марадоне у сједишту Владе, гдје им је био дозвољен улазак у мањим групама од 20 људи. Некадаши репрезентативац Аргентине умро је прије два дана, у 60. години.

Многи су чекали сатима да дођу на ред и потом бацали цвијеће, дресове и остале мање дарове у правцу ковчега.

Јуче је током дана било и мањих окршаја са полицијом, када су поједини навијачи покушали да се силом пробију у зграду због страха да неће стићи да виде ковчег и опросте се од Марадоне.

Полиција је употријебила сузавац да би растјерала масу, а ковчег је у палати био премјештен на безбједније мјесто у другој просторији.

Сукоби су касније избили и код предсједнике палате, а незадовољни навијачи бацали су камење и боце на полицајце, који су одгвоорили гуменим мецима и воденим топом.

Медији су пренијели да је Марадона умро од срчаног удара, али је његова двокат рекао да ће затражити истрагу о узроку смрти.

Према његовим ријечима, медицинска помоћ је била лако доступна у Марадонином дому, али му није пружена на вријеме, а каснила је и екипа Хитне помоћи.