У Босни и Херцеговини, данас се одржавају седми локални избори од потписивања Дејтонског мировног споразума. Бирачка мјеста су отворена од 7 до 19 часова, а до краја изборног дана на снази је забрана објављивања резултата истраживања јавног мњења у вези са изборима.

Према подацимам ЦИК БиХ, право гласа на овим изборима има 3.283.380 бирача, који ће гласати на 5.759 бирачких мјеста, укључујући и 388 редовних мобилних тимова.

Предсједник Општинске изборне комисије Драгутин Субашић истакао је да су сва бирачка мјеста у општини Соколац отворена тачно на вријеме у седам часова.

Он је изразио увјерење да су предузете све превентивне мјере како би процес гласања протекао безбједно. Лицима која су позитивна на ковид 19 и која су изолована организовано је гласање у кућним условима. Позвао је бираче да изађу на изборе и обаве своју грађанску дужност уз поштовање санитарних мјера приликом гласања.

Прве информације о излазности бирача биће саопштене након 11 часова.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.