Данас је затворен Јавни позив за суфинансирање реализације пројекта естетског уређења фасада и побољшања енергетске ефикасности, који је општина Соколац на челу са начелником Милованом Бјелицом расписала 13. августа.

Према ријечима начелника Бјелице на овај Јавни позив се пријавила двадесет јенда заједница етажних власника, а право учешћа на јавном позиву имале су све заједнице етажних власника које су регистроване код надлежног Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Општинске управе Соколац.

– На јавни позив Општине Соколац за уређење фасада јавила са 21 заједница етажних власника. За похвалу је што је позив да се уреде фасаде прихватио и одређени број привредника, као и појединаца који се баве политиком. Привредници схватају да су они дио локалне заједнице, те желе да допринесу да живимо у љепшем и бољем окружењу, истакао је Бјелица.

Бјелица се осврнуо и на пројекте који су урађени у протеклом периоду, а односе се на побољшање енергетске ефикасности објеката јавних установа на подручју општине.

– Након уређења основне и средње школе, проведен је конкурс који се односе на побољшање енергетске ефикасности и реконструкције објеката јавних установа. Пројектом су обухваћене Установа за предшколско васпитање и образовање и зграда Општине. Радови ће ускоро почети, а планирана је реконструкција крова, замјена спољашње столарије, израда термоизолационе фасаде на дијеловима вањског зида који је од бетона, реконструкција плафона, машински дио гријања и топла фасада. Вриједност радова на овом пројкту је око 550.000 КМ, додао је Бјелица.

Бјелица је додао да су енергију и рад, као и залагање за доборобит становништва Сокоца препознале и опозиционе странке и њихово чланство.

Коначно имамо једно политичко надметање у дјеловању, а све за добробит заједнице. Људи су најпречи. Вриједи се борити, рекао је Бјелица.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.