Ако знате које пиће највише воли особа пред вас, то може да буде веома корисно кад сте на „дејту“ и желите да процените ту особу. Стручњаци су се стога позабавили том темом и идентификовали шест различитих типова личности и њихова омиљена пића.

Пиво

Пивопије су феноменално некомпликоване и природне особе. Радују се малим стварима у животу. Својим директним и искреним начином понашања увек показују шта мисле. Пивопије су друштвени типови и радо ће прихватити позив на забаву. У друштву увек забораве на свакодневни стрес.

На „дејту“: За пивопије не постоји прави или савршени „дејт“. Спонтани су и радо се опуштају – такође и у разговору. Уверени су да на састанку с правом особом постоји природна равнотежа.

Вино

Винопије су сензибилни карактери. Често се ради о замишљеним особама које пажљиво посматрају своју околину. Можда се понекад превише држе своје логике те је – премда су заигране природе – њихова љубав према детаљима прилично велика. У сваком случају, међу љубитељима вина крију се драге особе са шармантним и сусретљивим наступом.

На „дејту“: Винопије радо озбиљно приступају изласцима и желе детаљно да упознају другу особу. Воле смислена питања која могу да их наведу на дубоке филозофске расправе – треба припазити, јер би „дејт“ могао да се претвори у разговор о смислу живота.

Мохито

Љубитељи мохита увек су добре воље и отвореног срца. Својим позитивним животним ставом брзо заразе друге и знају добро да насмеју људе око себе. Међутим, није лако продрети кроз њихову фасаду и открити шта та особа заиста мисли. Зато љубитељи мохита увек остају мало тајанствени. А управо је то „но нешто“ што јако привлачи друге људе.

На „дејту“: Заваљујући спонтаности, љубитељима мохита може се догодити да брзо заврше на некој забави и тамо завладају плесним подијумом. „Уживај у тренутку“ је њихов животни мото – с њима вам сигурно никада неће бити досадно.

Коктели са шампањцем

Ко зна да ужива у коктелима од шампањца, обично је мало суздржанија особа. Полако и опрезно проучава особу насупрот себе. Међутим, кад се разбије лед, онда се обично покаже да је невероватно узбудљиво и дубокоумно биће.

На „дејту“: Љубитељи коктела са шампањцем дају себи доста времена и никако одмах не откривају шта им се мота по глави. Циљано посматрају како би могли да процене другу особу. С друге стране, њих је тешко проценити – за то треба пуно пажње и труда.

Џин тоник

Џин тоник је један од класика међу горким пићима. Љубитељи овог напитка знају шта желе. Одликује их амбициозност. Воле изазове, те их чак сматрају приликама од којих могу да расту. Увек су у потрази на нечим узбудљивим, нечим посебним – стога није ни чудо да неће пропустити ниједан излазак.

На „дејту“: Љубитељи џин тоника врло су одлучне и директне особе. Не стиде се да поставе отворена питања како би добили јасну слику о особи поред себе. Ако им се нешто не свиђа, то ће без пардона и рећи. Добро у томе: с истом отвореношћу с којом приступају саговорницима, може се разговарати и с њима. Љубитеље џин тоника највише ћете одушевити директним приступом.

„Whiskey sour“

Ко воли да пије „“Whiskey sour“, прилично је самоуверена особа и радо је у центру пажње – и складно томе радо говори о самој себи. Те особе су спретне с речима и увек знају шта треба да кажу како би привукле пажњу. Очито им стабилност и постојаност није главни приоритет – пре су нагле особе.

На „дејту“: Сигурно вам неће бити досадно с њима! Пошто су ексцентричне особе, забавиће вас с пуно откачених прича из њиховог живота – наравно, при томе ће нагласити своју главну улогу. То може да буде забавно. Ако им поклоните пажњу, можете добро да прођете код љубитеља овог пића, пише мисс7.