Ракутен Вибер уводи нове функције против различитих спам акција на својој платформи.

Ракутен Вибер, једна од најпопуларнијих апликација за бесплатну и лаку комуникацију, објавила је увођење више нових функција против спамовања зарад додатног обезбјеђења приватности корисника као и могућност претраживања других корисника по њиховом имену.

Нова могућност претраге ће бити обезбјеђења додатним мјерама приватности, у складу са Виберовом посвећеношћу обезбјеђивању приватности за његове кориснике.

Људи су редовно засути са све више информација и у таквој ситуацији без преседана неопходно је обезбиједити превенцију од спамовања. Услијед тих појава, изазов више није стећи што више онлајн контаката, већ то остварити на безбједан начин, који штити корисничку приватност. У том смислу, нова рјешења представљају помоћ корисницима те апликације.

Вибер ће омогућити својим корисницима да контролишу ко их може додавати у Заједнице и групне четове – сви или само особе чије контакте су сачували у свом именику. Да бисте примијенили ово подешавање, корисници би требало да прате путању Још >Подешавања >Приватност >Групе >Контролиши ко те може додати у групе.

Поред тога, позиви за учлањење у Нове заједнице и групне четове примљени од стране непознатих пошиљаоца ће аутоматски бити учитани као нови Захтјеви за четовање у инбоксу апликације, како би главни екран са четовима остао прегледан и растерећен од непожељних захтјева.

Ажурирајте своју Вибер апликацију и почните да контролишете ко смије да вас дода у четовање, у групе и Заједнице, пише Мондо.