Фото: Принцип

Јахорина ће другу годину заредом бити домаћин старта међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“. Прва етапа биће вожена 1. септембра са Јахорине до Златибора, а 150 бициклиста из 30 свјетских земаља повезаће туристичку регију која има огроман потенцијал на глобалном нивоу.

– Прошлогодишња манифестација је заиста одлично пропраћена, у свим сегментима, поготово медијски и ми смо презадовољни прошлогодишњом трком, а ове године заједно са градом Источним Сарајевом, заједно са свих шест градских општина, покушаћемо да унаприједимо саму организацију „Трке кроз Србију“. Имамо и велику помоћ Владе Републике Српске, тако да мислим да ћемо се ове године показати у правом свјетлу, како то и заслужује „Трка кроз Србију“ – истакао је Недељко Елек, предсjедник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина.

Од 31. августа 150 бициклиста из 30 свјетских земаља окупиће се на Јахорини, одакле ће 1. септембра стартовати краљевска етапа на „Трци кроз Србију“ све до Златибора, гдjе ће на тргу, у центру чувеног туристичког центра бити и циљ уводне етапе која ће можда и риjешити питање побједника трке.

– Mорамо бити свjесни да је за нас примаран бизнис и скијање и наши људи који су запослени овде, стручњаци су за скијање. Ми сада излазимо из неког оквира нашег пословања, и укључујуемо се у организацију и бициклистичких трка, а ево видјели сте да смо организовали и „ултра трeјл трку“ и да смо ми власници тог бренда и саме трке. На језеру имамо нов ски бар, прошле године није било гондоле, она је сада пуштена. Ту је и нова стаза Новак Ђоковић, прошле недеље смо имали ту част да нас посјети најбољи тенисер свијета. Дакле, Јахорина заиста постаје озбиљна спортска средина, све је више клубова који долазе да се припремају овдје, а у плану је и изградња једне велике мултифункционалне спортске хале, гдје ће да буде не само садржај са припрему спортиста, већ и велнес центар, теретана, хотел. Дакле то ће бити прави велики спортски центар – рекао је Елек.