На Сокоцу су регистоване четири новозаражене особе вирусом корона, што значи да је од почетка пандемије на подручју ове општине регистровано 27 позитивних особа, рекла је Срни директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у овом мјесту Адријана Станар.

Она је додала да су до јуче од посљедица вируса корона на Сокоцу преминуле двије особе, једна старија и једна жена средње животне доби са коморбидитетима, те да су двије особе излијечене од ковида-19.

Станарова је нагласила да су до јутрос достављени резултати од десет прегледаних из групе од 23 тестирана у понедјељак, 13. јула, у Дому здравља на Сокоцу и додала да се очекују резултати за још 13 тестираних особа.

„До овог момента са подручја ове општине је укупно тестирано 205 лица, а под здравственим надзором је 98 особа. Надзор је завршен за 367“, навела је Станарова.

Она је истакла да се је под здравственим надзором било укупно 127 лица у другом кругу пандемије.

Станарова је навела да у соколачком Дому здравља даље континуирано раде на прикупљању контакта и спровођењу свих препоручених мјера, те позвала становништво на сарадњу и поштовање мјера које су тренутно на снази.