Након кишовитих дана, поново нам је ту сунце – и никад више комараца! Свако покушава на свој начин да их се реши, али то најчешће укључује хемикалије које су штетне и за људе. Зато вам представљамо најприроднији могући начин да се решите најомраженијих гостију у сваком дому!

Све што треба да урадите јесте да – засадите биљку!

Наиме, комарци беже од домова и башти у којима цветају одређене биљке, па ћете коначно моћи да баците све хемикалије и уживате у дому или башти без комараца, али и у прелепом мирису!

Лаванда

Пријатан мирис лаванде комарцима је веома иритантан и доживљавају га као претећи, па од њега беже. Осим тога, годиће вам и лавандина антисептичка и антигљивична дејства! Можете да је засадите у башти, или да је држите у сакисји близу прозора, како би одбила комарце. За још бољу заштиту од уједа комараца, откините лист лаванде и истрљајте по изложеној кожи.

Кадифа

Цвет који успева готово свуда садржи тиофене, једињења која одбијају инсекте. Кадифа је сјајна ако желите да једном заувек спречите комарце, различите бубе и стенице.

Геранијум

Ова прелепа декоративна биљка такође тера неколико врста инсеката.

Рузмарин

Јак мирис рузмарина држаће подалеко комарце, купусне совице и мушице. Ефектан је у дому, али још бољи ефекат има када га запалите напољу.

Босиљак

Ова биљка није само добар зачин, већ и природан начин да отерате нежељене госте! Због јаког мириса који испушта из листова, комарци му се радије не приближавају. Једна студија је чак показала да је босиљак отрован за комарце.