Др Миломир Нинковић рођен је 1957. године, а његова породица вуче коријене из околине Требиња. Као млад хирург и најбољи ученик др Борише Старовића, својим радом и резултатима постигнутим у Сарајеву задивио је колеге у Америци.

Један је од најугледнијих и најбољих пластичних и реконструктивних хирурга у свијету. Већ дуже вријеме директор је највеће европске Клинике за пластичну хирургију у Минхену. Својим иновативним захватима значајно је помјерио границе и допринио развоју реконструктивне и пластичне хирургије.

Био је на челу тима који је први у свијету успјешно обавио операцију кадаверичне трансплантације подлактице, послије које је пацијент са трансплантирам рукама кренуо на пут око свијета мотоциклом, а неки оперативни захвати већ су у стручној медицинској литератури названи по др Нинковићу.

Почетком деведесетих дошао је на чело Универзитетске болнице у Инзбруку, а након великих успјеха у Аустрији др Нинковић позван је да руководи једном од највећих и најпрестижнијих свјетских клиника.

У Републици Српској је без надокнаде извео више компликованих операција како би помогао пацијентима који немају новац да плате скуп захват у Њемачкој.

Нинковића, рат је одвео далеко од родне груде, прво у Инсбрук, гдје је наставио стручно усавршавање, да би завршио на минхенској клиници Богенхаусен, гдје је, због неуобичајеног приступа рјешавању проблема, стекао репутацију једног од најбољих европских стручњака за пластичну и реконструктивну хирургију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име