Најмлађи суграђани добили нови кутак за игру – Постављен мобилијар у улици Цара Лазара (ВИДЕО)

0
Фото: Драган Р.

У протеклих неколико мјесеци на подручју општине Соколац много се радило на уређењу и чишћењу града. Поред тога што је у току припрема за асфалтирање улице 9. јануар , која ће дати потпуно нови изглед градском језгру, као и уређења градских површина, споменика, паркова и улица и сађења више врста украсног цвијећа, данас је у главној улици Цара Лазара захваљујући руководству општине Соколац постављено ново игралиште за дјецу – мобилијар.

Обзиром да трг у центру града који је прије пар година украшен фонтаном, клупама, дрворедима и цвијећем чини мјесто предаха многим нашим суграђанима, а обзиром да је простор погодан за боравак дјеце указала се потреба да се за наше најмлађе суграђане направи мобилијар, игралиште прилагођено њиховом узрасту.

Фото: Драган Р.

Ово је једна у низу активности које се спроводе у склопу акције „Заједно за еколошки и чист Соколац“, који је прије два мјесеца покренула општина Соколац. Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице и у наредном периоду наставиће се са радовима на уређењу града.

– Након нормализације стања које је изазвао корона вирус, у мјесецу мају кренули смо са активностима на уређењу и чишћењу града. Иако, Соколац као мала локална заједница већ има пар игралишта за дјецу, указала се потреба да у једном од најљепших дјелова града наши најмлађи суграђни добију нови мали кутак за игру и забаву. Ми ћемо да наставимо са оваквим активностима, оно што је тренутно у плану, као један од приоритета, јесте поправка путева и тротоара у већини градских улица, у којима се за то указала потреба, као и рестаурација споменика у Парку бораца Романије. Чинимо све да Соколац промовишемо у најбољем свјетлу, као једну здраву животну средину, рекао је Бјелица.

Фото: Драган Р.

Акција коју је покренула општина Соколац „Заједно за еколошки и чист Соколац“, апелује на грађане да се савјесно понашају приликом одлагања отпада, као и да сви заједно допринесемо чистијем и љепшем изгледу нашег града. У склопу ове акције у протеклим мјесецима организовано је више активности чишћења одређених дјелова наше општине, у којима је учествовао велики број суграђана.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.