Српска демократска странка имаће свог кандидата за градоначелника Источног Сарајева и ту неће бити никаквих компромиса. Наш кандидат за градоначелника обезбиједиће подршку свих шест општинских одбора странке на подручју града – рекао је посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бабаљ, који је и предсједник Градског одбора Српске демократске странке Источног Сарајева.

Бабаљ је, гостујући у емисији „Лице нације“ Телевизије ОСМ, рекао да ће Српска демократска странка дати градоначелника који ће бити препознатљив и који ће радити много више него што се радило до сада.

– Уколико Српска демократска странка буде тражила од мене да будем кадидат за градоначеника, немам право да то одбијем – рекао је Бабаљ.

– Нови градоначелник мора обезбиједити више средстава за бољи живот младих људи у овом граду. Млади људи треба да схвате да ће град Источно Сарајево бити адреса на којој могу да пронађу своју шансу – рекао је Бабаљ.

Бабаљ је нагласио да Град Источно Сарајево са новим градоначелником треба да обезбиједи и значајнија средства за стручно оспособљавање љекара у здравственим установама на подручју града, које им, како је рекао, није обезбиједила Влада Републике Српске.

– Ускоро ћемо изаћи пред грађане Источног Сарајева са свеобухватним програмом и плановима које би требало реализовати у наредном периоду. Што је најважније, кандидат Српске демократсе странке за градоначелника Источног Сарајева побиједиће свог противкандидата Љубишу Ћосића – истакао је Бабаљ, искључујући могућност да се на изборима појави трећи кандидат за градоначелника.