Девети Меморијални омладински фудбалски турнир „Срђан Томић & Владица Бабовић“ у Сокоцу одржаће се, по препоруци Фудбалског савеза Републике Српске, од 3. до 5. јула на стадиону „Бара“.

Манифестација којом се његује успомена и сјећање на рано преминуле играче Фудбалског клуба „Гласинац“ Срђана Томића (1986-2005), члана младе репрезентације Босне и Херцеговине и Републике Српске и Владицу Бабовића (1977-2017), фудбалске легенде, тренера и голмана првобитно је планирана да се организује у другој половини јуна.

Фудбалски савез РС, у чијем се званичном календару такмичења налази МОФТ, предложио је организаторима да се турнир помјери за јул, због одлуке Министарства породице, омладине и спорта РС о забрани одржавања спортских такмичења прије 1. јула.

Такмичење на деветом МОФТ-у подијељено је у пет старосних категорија (У7, У9, У10, У12 и У14), а према ријечима организатора до сада је учешће на турниру потврдило седам клубова у 18 селекција. Долазак у Соколац потврдиле су екипе из Србије и Црне Горе.

Заинтересовани клубови за учешће на 9. МОФТ-у пријаву могу извршити на број телефона 066/937-508, путем мејла ofkglasinacsokolac@gmail.com и преко званичног сајта ОФК „Гласинац 2011“ (www.ofkglasinacsokolac.com).

Покровитељи манифестације су општина Соколац, Град Источно Сарајево и спортска кладионица Williams, а медијски партнери турнира су портали Соколац – срце Романије (opstinasokolac.net) и Спорт ДЦ.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.