Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, по сувим коловозима, а у Херцеговини по мокрим и клизавим због кише која је падала током ноћи, док магла мјестимично смањује видљивост на подручју Кнежева и Добоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничном прелазу Клобук појачан је саобраћај теретних возила на излазу, док на осталим граничним прелазима нема задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача, који остају отворени само за робни саобраћај.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ: Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Улазак страним држављанима у БиХ због пословних обавеза дозвољен је само ако имају потврду о негативности теста на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова, као и позивно писмо компаније коју долази да посјети.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

У Републици Српској од 22.00 до 5.00 часова на снази је забрана кретања.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Приједор-Козарац биће измијењен режим у одвијању саобраћаја и регулисан привремено постављеном сигнализацијом.

У току је изградња МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

На релацијама путева МЕЛ Цапарде-гранични прелаз Каракај, МЕЛ Станић Ријека-МЕЛ Каруше и МЕЛ Бањ Брдо-гранични прелаз Рача кретаће се вангабаритни терет, па је неопходна опрезнија вожња и поштовање упутстава лица из пратње.

Због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и регионалног пута Горња Вијака један-Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја и привремено постављена сигнализација.

Због радова на магистралном путу Дрињача-Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна спорија вожња и поштовање привремено постављене сигнализације.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас измијењен је режим саобраћаја, а регулисан привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу. На истом магистралном путу, али на дионици Модрича један-Вукосавље /Јакеш/ -Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше, због рехабилитације коловоза, биће измијењен режим одвијања саобраћаја до 31. децембра.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце сваки дан, осим недјеље, саобраћај буде обустављан од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја максимално пет минута.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту „МСП Горњи Божинци“ од 8.15 до 15.05 часова радним данима, актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, а наизмјенично се саобраћа и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због редовног сервисирања тунела Бијела Влака на дионици ауто-пута А-1 Звировићи-Бијача данас од 8.00 до 20.00 часова биће затворена коловозна трака у смјеру Бијача-Звировићи, а саобраћај преусмјерен у супротну траку, двосмјерно.

На магистралном путу Сребреник-Орашје обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјерена су обилазницом у непосредној близини тунела, а возила из правца Орашја и Градачца на алтернативни правац – раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут Р-461 према Сребренику. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Саобраћај је због радова обустављен и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Због изградње траке за спора возила на планинском превоју Комар на магистралном путу Доњи Вакуф-Турбе возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Због санације моста на дионици аутопута А-1 Високо-Какањ, код мјеста Добриње, саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

На магистралном путу Кладањ-Тузла у мјесту Витаљ због клизишта се саобраћа наизмјенично, уз семафоре.