Чланови Волонтерског центра на Сокоцу до сада су на 80 адреса доставили основне животне намирнице и лијекове, на позив лица којима је ограничено кретање због година или болести, рекла је Срни координатор овог центра Свјетлана Рајић.

Она је навела да су волонтери до сада подијелили и више од 30 пакета помоћи са основним животним намирницама и средствима за хигијену, које је обезбиједила општина Соколац за старија и болесна лица, углавном у удаљеном сеоском подручју.

„Данас смо у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, подијелили основне животне намирнице и јаја на двије адресе, те 12 шкољки јаја за социјално угрожене и старија лица која нису у могућности да оду до продавнице“, навела је Рајићева.

Она је нагласила да је соколачка пекара „Макс“ у протеклих 25 дана донирала свакодневно по 100 векни хљеба за лица која посјећују чланови Волонтерског центра.

Према њеним ријечима, волонтери су до сада подијелио 20 пакете са основним животним намирницама и средствима за хигијену социјално угроженима и лицима којима је због година ограничено кретање због вируса корона које су донирале соколачке фирме „Јан-комерц“ и „Јуниор“, те 1.000 заштитних маски које је обезбиједила општина Соколац.

Волонтерски центар општине Соколац основан је 23. марта и сада има 20 чланова који раде у неколико тимова и помажу социјално угроженим, старим и болесним, те лицима којима је ограничено кретање у вријеме епидемије вируса корона.