Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно мокрим коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На територији Републике Српске од 20.00 до 5.00 часова на снази је потпуна забрана кретања.

Потпуна забрана кретања у ФБиХ на снази је од 20.00 до 5.00.

На подручју Херцеговачко-неретванског и Западнохерцеговачког кантона забрањено је кретање свим грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због формирања конвоја у Хрватској, повремено се стварају дуге колоне теретних возила на граничним прелазима у БиХ.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ – Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

У току је изградња МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

У току је изградња искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, у десној коловозној траци из правца Бањалуке, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На релацијама путева Мел Станић Ријека-Дервента-Козарска Дубица, затим Мел Блажевац-Обудовац-Шамац и Мел Станић Ријека-Мел Каруше-Мел Подврсник-Требиње-Мокри Долови кретаће се вангабаритни терет, па је неопходна опрезнија вожња и поштовање упутстава лица из пратње.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас измијењен је режим саобраћаја, а регулисан привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту „МСП Горњи Божинци“ од 8.15 до 15.05 часова радним данима, актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова, те долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце и даље је потпуно обустављен саобраћај и преусмјерен на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због радова на мосту код наплатног мјеста Зеница југ и редовног сервисирања тунела 1. март, до 19. априла до 8.00 часова обустављен је саобраћај на дионици ауто-пута А-1 Лашва – Зеница југ. Саобраћај се преусмјерава на магистрални пут М-17, а искључење и укључење на ауто-пут је на петљи Лашва.