Према посљедњим подацима Комуналне полиције општине Соколац, у карантин, Спортску дворану, јуче су спроведена два лица која су упућена са границе и она ће у наредним данима бити тестирана на вирус корона.

Начелник одсјека Комуналне полиције Бојан Маринковић је истакао да су лица, прије смјештања у карантин прегледана од стране дежурног љекара у Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац.

Лица ће бити задржана у карантину, док се не ураде тестирања. Након тестирања, уколико налаз буде негативан, поменута лица ће се упутити у кућну самоизолацију до краја истека рјешења која су им издата од стране здравственог инспектора на граници, а ако се утврди позитиван налаз на вирус корона, лица ће се спровести у заједнички карантин у општину Пале, гдје ће имати комплетан здравствени надзор, појаснио је Маринковић.

Маринковић је нагласио да се ради о возачима, који су у Републику Српску стигли са путничким аутомобилима, те се због тога третирају као и остали грађани.

– Возачи који улазе у нашу земљу са теретним возилима, на граници добијају рјешења о кућној самоизолацији на основу тога колико ће дана бити код куће и до новог путовања, док се остала лица која улазе у РС спроводе у локални карантин до тестирања на вирус корона, додао је Маринковић.

Комунална полиција, у протекла двадесет и четири часа извршила је десет контрола лица у самоизолацији, као и контролу рада трговинских, угоститељских, занатских и других објеката и служби на подручју наше општине и нису забиљежени случајеви непридржавања мјера.