Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да су на вирус корона позитивна још два лица у Српској, тако да је укупан број заражених порастао на 348. Шеранић је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да је у протекла 24 часа тестирано 179 особа. У изјави је додао да није вријеме за опуштање и да сви треба да се придржавају препорука и прописаних мјера.

Дом здравља у Сокоцу проводи све превентивне мјере у циљу спрјечавања заразе вирусом корона. Свакодневно врши зравствено – санитарни надзор лица којима је одређена мјера самоизолације. О тренутној епидемиолошкој ситуацији извјестила нас је др педијатар и директорица ДЗ „Др Љубомир Ћеранић“, Адријана Станар.

– У општини Соколац у самоизолацији се налази 19 лица. Јуче смо забиљежили пријаву једног лица коме је изречена мјера самоизолације. У сталном смо контакту са њима и нико не испољава знаке респираторне инфекције или других симптома, казала је Станар.

Одсјек комуналне полиције Соколац контролише провођење наредби Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације. Јуче је извршено 11 контрола, а прописане мјере се поштују, рекао нам је шеф Одсјека Бојан Маринковић.

– Грађани на улици и јавним површинама морају поштовати епидемиолошко – заштитне мјере, да носе маске, памучну траку, шал и слично и да поштују социјалну дистанцу од најмање 1,5 метар. Забрањује се да се више од три лица заједно крећу или задржавају на јавном мјесту (посебно на излетиштима и спортским теренима) на отвореном простору, казао је Маринковић.

Надзор над спровођењем ове Наредбе вршиће припадници Полицијске станице Соколац и Комуналне полиције општине Соколац.