Не заслужују сви ваше реакције. Не морате се реванширати особи која вас је повриједила. Не морате увриједити оног ко је увриједио вас. Нису сви вриједни ваше пажње чак ни када је ријеч о негативностима.

Често је најбољи начин за реаговање на неугодне ситуације тај да уопште не реагујете.

Тиме што нећете реаговати на све што вам засмета показујете висок ниво мудрости и зрелости.

Ваша енергија је сувише драгоцјена да је расипате на све оно што вас нервира. Тако ћете само исцрпити своју позитивност и престати видјети љепоту и доброту која вас окружује.

Нећете се допадати баш свима, али то је у реду. Неће се људи увијек опходити према вама на начин на који то не заслужујете, али то не значи аутоматски да се требате спустити на њихов ниво. Ако одете од њих ријешићете се муке тога да се трудите освојити њихову наклоност, а нарочито када они тога свакако нису вриједни.

То што не реагујете на нешто не значи нужно да вам је у то у реду.

Способни сте да останете мирни и задржите контролу и одбијете сву драму јер вам је мир нарочито важан.

Није вам потребна ничија потврда. Није вам потребно да вам неко говори да нисте довољно добри. Нису вам потребни лажни пријатељи и плитки односи са другима.

Зато нереаговањем заправо говорите све што треба рећи.

Реаговањем на провокације других дајете им зелено свјетло да вас газе. Па умјесто да покушавате контролисати друге људе покушајте контролисати себе, своје мисли и поступке.

Такође, бирањем пута стоицизма шаљете снажну поруку да нећете толерисати било какво непоштовање.

Напослијетку, понекад је боље све ресетовати него чекати да се неко промијени или вам пружи завршетак односа.