Због новонастале ванредне ситуације, евидентирање дјеце дорасле за упис у први разред основне школе ове године вршило се искључиво путем телефона и електронским путем.

Ђорђе Рајић, в.д. директора ОШ „Соколац“ у телефонском разговору нам је рекао да је током три уписна дана пријављено 76 будућих првачића.

– Треба напоменути да је ово први термин. У oдносу на прошлу годину, пријављено је више дјеце. Имаћемо још уписних термина, тако да овај број није коначан. Када је ријеч о тестирању ученика, о томе ћемо благовремено обавијестити родитеље путем медија и школског веб сајта, рекао је Рајић.

Говорећи о обустави наставе која је званично трајала до данас, Рајић је рекао да је она продужена за још 14 дана, а претпоставља се да ни то неће бити коначна одлука.

Настава за основце и даље се одвија првенствено путем Јавног сервиса, програма РТРС и путем онлајн платформи, а у данима који долазе може се очекивати и прва провјера стеченог знања. Тада ће бити познати резултати оваквог начина извођења наставе.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.