Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да ниједна партија није давала закључке на данашњој посебној сједници Народне скупштине и они нису били ни неопходни, нагласивши да је срамота да се партије у БиХ у вријеме епидемије вируса корона баве политиканством.

„У вријеме кад је у Италији јуче умрло скоро 1.000 људи, а данас у Шпанији више од 800, срамота је жива да се партије у БиХ баве политиканством, као што је срамота да се баве тричаријама и глупостима“, изјавила је Цвијановићева упитана да прокоментарише саопштење СДА да одлука скупштинске већине да одбије сва четири закључка клуба „Заједно за БиХ“ ствара „оправдану сумњу у намјере власти Републике Српске у вези са увођењем ванредног стања.

Предсједник Републике је нагласила да „у исти кош спада и прича таквих политичара, али и оних странаца који им служе некад као сервис, а некад као ментори да ће ванредно стање служити за успостављање границе између ентитета за одвајање Републике Српске“.

„Њих не интересује колико ћемо жртава бројати послије овог ужаса, они млате своју политичку причу, од које је народу у Републици Српској већ одавно мука“, констатовала је Цвијановићева.