На подручју општине Пале у току је дезинфекција јавних установа које су у надлежности општине с циљем спречавања појаве вируса корона, заштите и спашавања становништва.

Установе које ће бити дезинфиковане су Културно-спортски центар „Пале“ и Спортско-пословни центар „Пеки“, Дом за старија лица „Натура“, као и вртићи и школске установе на подручју општине.

Из општинске управе истичу да општина упоредо са овим активностима, спроводи контролу поштовања на терену наредби Општинског штаба за ванредне ситуације, да су у сталној комуникацији са општинским одбором Црвеног крста, чији су волонтери на располагању.

На територији општине Пале није евидентиран ниједан случај заразе вирусом корона.

Из општинске управе наводе да локална заједница у сарадњи са Домом здравља општине Пале већ 10 дана активно ради на превенцији вируса, а све у складу са препорукама Владе Српске и надлежног министарства.

Штаб општине Пале за ванредне ситуације донио је јуче наредбу, којом се забрањују рад трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју ове локалне заједнице.

Рад трговачких центара забрањује се у дане викенда, док се од 7.00 до 18.00 часова ограничава рад трговина прехране и робе широке потрошње.