У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у вишим планинским крајевима и преко превоја коловоз је мјестимично засњежен, а има и поледице, која је могућа и у нижим предјелима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На подручју Бијељине повремено су јаки удари вјетра.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

На подручју Федерације БиХ коловоз је јутрос мјестимично влажан, а могућа је и поледица.

Посебан опрез неопходан је на дионицама у планинским предјелима, као и мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Учестали су одрони земље или камења на коловоз.

На магистралном путу од Клашница до Приједорске петље због радова радним данима од 7.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија успорено.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због санације коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце возила се због радова пропуштају наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека због санационих радова до 16.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због радова на двије локације магистралног пута Јабланица-Мостар до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.