У Републици Српској саобраћај се одвија отежано и успорено на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због снијега и поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Посебан опрез неопходан је на путним правцима Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Трново-Фоча преко Рогоја, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, те преко Романије.

У нижим предјелима саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а могућа је и поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Јаки су и удари вјетра, нарочито у Херцеговини.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Угаженог снијега на коловозу има на путевима у вишим предјелима централне, југозападне и источне Федерације БиХ, посебно на путним правцима Бугојно-Купрес-Ливно, Бугојно-Нови Травник, Травник-Доњи Вакуф, Ливно-Гламоч-Млиништа и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по мокром коловозу, а учестали су одрони на бројним дионицама, као и јаки удари вјетра.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због санације коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце возила се због радова пропуштају наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека због санационих радова до 16.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 часова на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.