У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује вријеме слично данашњем, са температуром ваздуха изнад просјека за ово доба године, а од уторка, 4. фебруара, слиједи промјена и захлађење.

Ујутро и током дана биће промјењиво облачно са сунчаним периодима, топло, али вјетровито, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на моменте и појачан јужних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од три до девет, на планинама и висоравнима око један степен, а највиша дневна од 12 до 17, на планинама до седам, локално на сјеверу 20 степени Целзијусових.

Од уторка слиједи промјена и пад температуре ваздуха, када ће почети да пада киша и то прво на сјеверозападу и сјеверу, а затим и у осталим предјелима. Локално су могући пљускови са грмљавином. Увече ће у вишим предјелима киша прећи у сусњежицу и снијег, па ће се формирати и мањи сњежи покривач. Снијега накратко може бити у нижим крајевима. На југу Херцеговине крајем дана киша и повремени пљускови са грмњавином.

Највиша дневна температура од 11 до 16, на планинама од шест, током вечери у осјетном паду.

Падавине ће престати у сриједу, 5. фебруара, ујутро осим у Сарајевско-романиској регији и на истоку, а потом ће поново доћи до наоблачења, које ће у другом дијелу дана условити кишу и сусњежицу. Највиша дневна температура ваздуха од један до шест, на планинама од минус три, на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.

У четвртак, 6. фебруара, ујутро ће на сјеверу, западу и југу бити претежно ведро и хладно са умјереним до јаким мразом по висоравнима. У Сарајевско-романиској регији и на истоку преовладаваће облачно са слабим снијегом. Током дана задржаће се хладно и углавном суво вријеме са суначним периодима, осим на планинама гдје ће повремено доћи до провијавање снијега.

Највиша дневна температура ваздуха од минус један до пет, на планинама од минус четири, на југу Херцеговине до осам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је у Херцеговини и западним подручјима преовладавало облачно, а у осталим крајевима сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно пет, Хан Пијесак осам, Калиновик и Соколац девет, Билећа и Гацко 10, Зворник, Мраковица, Мостар и Требиње 13, Сарајево, Вишеград, Рудо и Сребреница 14, Мркоњић Град 15, Фоча, Бугојно и Шипово 16, Рибник и Тузла 17, Бијељина, Бихаћ и Србац 18, Добој, Нови Град и Приједор 19, те Бањалука 20 степени Целзијусових.