Кошаркаши Сокоца славили против Слободе (ВИДЕО)

0
Фото: М.Мухаремовић

Кошаркаши Сокоца побиједили су у оквиру 13. кола Прве мушке кошаркашке лиге РС на свом паркету екипу КК Слобода 73 из Новог Града резултатом 91:82 и овим тријумфом наставили борбу за врх табеле.

Домаћи играчи нису најбоље ушли у утакмицу што користе кошаркаши из Новог Града и први период игре рјешавају у своју корист (23:27). У другој и трећој четвртини заиграли су Сокочани агресивније у одбарни што им доноси резултат, успјевају окренути предност на своју страну и направити разлику која им је била довољна за нове бодове на прволигашкој табели.

Према ријечима тренера КК Соколац Томислава Тамбурића задовољан је игром његових изабраника на утакмици и побједом против екипе Слободе:

„Гостујући кошаркаши боље су ушли у меч и заслужено стигли до предности коју смо агресивношћу у одбрани успјели окренути на нашу страну и стићи до новог тријумфа. Слобода је једна солидна екипа и дебитант у Првој лиги па због тога вјероватно имају нешто лошије резултате у овој сезони. У овом мечу све је било до нас и мислим да смо заслужено славили“ казао је Тамбурић.

Тренер Слободе, Дејан Кукавица, истиче да остаје жал за бољим резултатом на „врућем“ гостовању у Сокоцу:

„Ми смо имали пар криза у игри које је домаћин искористио и са добрим шутем за три поена, посебно у другом полувремену, направио разлику коју нисмо успјели стићи“ додао је Кукавица.

Код Сокоца најефикаснији кошаркаш био је Никола Тодоровић са 19 поена, а пратили су га Немања Печеница, Игор Ђерић и Филип Нешић. Сва тројица играча постигли су по 16 поена, а Печеница је остварио и 11 скокова.

У гостујућој екипи истакао се Коста Ђорђевић са 25 кошева.

У наредном, 14. колу, Слобода дочекује Варду ХЕ док Сокочани путују у Зворник гдје их чека Дрина-Принцип.

ИзворСпорт ДЦ
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.