Фото: Соколац-срце Романије

Начелник општине Соколац Милован Бјелица са сарадницима уручио је данас заоблице за 30 вишечланих и социјално угрожених породица поводом божићних празника.

Бјелица је рекао Срни да су данас уручене заоблице за лица смјештена у Прихватном центру на Мајданима код Сокоца и за породице у Алтернативном смјештају и насељу Брезјак, а подјела ће бити настављена и сутра у другим насељима.

Фото: Соколац-срце Романије

Он каже да ће за кориснике заједничке кухиње у Прихватном центру бити испоручено 12 припремљених заоблица.

Према његовим ријечима, прије неколико дана за 50 породица обезбијеђени су пакети намирница у сусрет божићним и новогодишњим празницима.

Бјелица је подсјетио да је локална управа на Сокоцу од Нове године почела подјелу помоћи социјално најугроженијим и вишечланим породицама.

Фото: Соколац-срце Романије

Рајка Шкиљевић, која је смјештена у алтернативном смјештају у Брезјаку, рекла је Срни да јој значи много помоћ коју већ годинама добије пред Божић од општине Соколац, јер у њеној седмочланој породици нико нема стално запослење.

Породица Шкиљевић је избјегла из села Крајишићи са подручја општине Олово и одлучила да остане на Сокоцу.

Фото: Соколац-срце Романије

У породици Стојанке Џиде кажу да су се вечерас обрадовали заоблици, коју већ годинама добијају од општине Соколац.

Она живи са мужем инвалидом са петоро дјеце у недовршеној кући у насељу Брезјак. У овој породици нико не ради, а живе од помоћи других људи и општине Соколац.