У Беранама се наставља са масовним, мирним молитвеним шетњама грађана, којих је на литији од зграде Општине до манастира Ђурђеви ступови, задужбине великог жупана Првослава синовца Немањиног, јављају медији.

У суботу вече из центра града је на литију кренуло више од 12.000 грађана, што је за сада незапамћено у овом граду. Само послије неколико стотина метара, до Аутобуске станице прикључило им се још пар хиљада људи. Код манастира се очекује присуство око 17.000 грађана и вјерника СПЦ који на додостојабствен начин протестују против доношења спорног Закона о слободи вјероисповијести, пишу Вечерње новости.

У литији са својим суграђанима налази се комплетмо руководство Општине и СО Беране и руководства партија које творе власт у Беранама, у којој је Ђукановићев ДПС са својим партнерским странкама Бошњачком странком и Социјалдемократама већ шест година у опозицији.

Беранци су на дан изгласавања Закона који је изазвао до сада невиђен гњев грађана Црне Горе, били први који су у држави извели потпуну блокаду саобраћајница ка југу државе и у таквом стању их држали пуних 15 сати.

Са вјерним народом који брани светиње је и свештенство, монаштво и сестринство Епахије будимљанско-никшићке чије сједиште је у Беранама.