Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, боравио је данас у Амбасади Републике Србије у Сарајеву и том приликом разговарао са Његовом Екселенцијом Амбасадором Србије у БиХ Господином Александром Ђорђевићем. На састанку се говорило о плановима развоја општине Соколац и пројектима чија је реализација у току. Такође, разговарало се о могућој помоћи и подршци Републике Србије у релазацији одређених пројеката, као што је „Изградња трга и Градске куће Соколац“.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице на данашњем састанку амбасадору Ђорђевићу предао је пројектну документацију и представио важност изградње Градске куће за грађане Сокоца.

– Сигуран сам да помоћ Србије неће изостати у овом пројекту, јер Градска кућа неће бити само промотер Сокоца и Романије, него и Републике Српске и Србије. Ту би било смјештено више институција, од културног и историјског значаја за грађане не само Сокоца, него цијеле регије. У плану је да у њу буде смјештен дио локалне управе, музеј, једна од најстаријих библиотека на овим просторима, галерија, спомен – соба, дом културе и позориште. На један посебан начин промовисала би наше светковине, културно насљеђе и историју. Живот на Гласинцу према археолошким налазиштима сеже у палеолит, бронзано и жељезно доба, а ископине се налазе по музејима Аустрије и БиХ. Наша је жеља да то историјско насљеђе буде ту гдје припада, то јесте у музеју на Гласинцу, који ће бити изграђен у склопу Градске куће. Такође, у плану је изградња трга блаженопочившем Патријарху Српском Павлу, који нас је својим ријечима и дјелом задужио за сва времена. Грађани Сокоца су заслужили овакав објекат, и борићу се свим снагама да се изгради. Надам се помоћи Републике Србије и Влада Републике Српске, а сигуран сам да ће за овај пројекат наићи и на разумјевање привредника са наше регије, рекао је Бјелица.

За пројекат изградње Градске куће и трга биће потребно око 4,5 милиона КМ, а општина Соколац је откупила земљиште површине 4.536 метара квадратних, на мјесту гдје се некад налазио стари хотел „Романија“.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.