Скупштина града Источно Сарајево на данашњој сједници усвојила је ребаланс буџета за ову годину од 15.155.000 КМ, што је повећање за 268.000 КМ или за 1,80 одсто у односу на план буџета.

На дневном реду Скупштине града био је и нацрт буџета за 2020. годину у износу од 10.278.000 КМ, што је за око пет милиона КМ мање у односу на ребаланс буџета за ову годину.

Одборници су разматрали и одлуку о условима и начину продаје објекта „Кикинда“ на Палама, који је у власништву Града.

Градоначелник Ненад Вуковић сједницу је оцјенио успјешном, те изразио задовољство што је управа Града Источно Сарајево позитивно привела крају и ову пословну годину.

– Ребаланс буџета је предложен као и у нацрту, без неких значајних промјена. Још једном смо показали добро управљање финансијама. Оно што смо понудили у ребалансу у односу на план, показује да је пројектовање буџета било прецизно и да смо и ову годину успјешно привели крају. Када је ријеч о нацрту буџета за наредну годину, можемо рећи да планирани буџет износи 10.278.000 КМ, без кредитних средстава. Уважавајући процедуру која је устаљена између нацрта и приједлога, ускоро ћемо пред Скупштином разматрати коначан нацрт буџета за 2020. годину, казао је Вуковић.

Вуковић је додао да ће додатна средства наредне године бити издвојена за финансирање Аграрног фонда Града. Према његовим ријечима тренутна активност руководства Фонда је прављење правилника за утрошак предвиђених средстава, која ће бити на располагању свим општинама у саставу Града.

Клуб одборника СНСД-а био је суздржан приликом гласања. У име поменутог Клуба, одборник Дамјан Шкипина, рекао је да постоји неколико амандмана које ће упутити приликом коначног одлучивања о нацрту буџета за идућу годину.

– Сматрамо да је у оваквимм одлукама потребно разговарати са начелницима свих општина у саставу Града. Прије коначне одлуке инсистираћемо на заједничком састанку, како би се увидјеле стварне потребе на терену. Некад су међусобне несугласице неоправдане, управо због изостанка међусобне комуникације, закључио је Шкипина.

Клуб СДС-а је подржао и ребаланс овогодишњег и нацрт буџета за идућу годину. Горан Шеховац, у име клуба, рекао је да је задовољан што је Град и ову годину успјешно пословао и што је буџет испоштовао грађане свих шест општина у његовом саставу кроз различите пројекте и грантове.

Посљедња у овој години, 26. редовна сједница Скупштине Града Источно Сарајево биће заказана до краја децембра мјесеца.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.